VERSLAGEN 2018-03-20T17:55:25+01:00
Loading...

Dit was Aalsmeer Inzicht

Spot jezelf in de aftermovie van Aalsmeer Inzicht!

Download hier het eindverslag!

Aalsmeer Inzicht startte in 2017 als toekomstverkenning op initiatief van de gemeente Aalsmeer om op een interactieve manier toekomstige ontwikkelingen te verkennen die relevant zijn voor de Aalsmeerse inwoners, ondernemers en organisaties én gemeentebestuurders. Zo vertelde burgemeester Jeroen Nobel: “De toekomst is niet te voorspellen, maar we kunnen ons er wel op voorbereiden door een beeld van trends en ontwikkelingen te krijgen.”

In dit verslag kijken we terug op het proces, de uitkomsten en kijken we ook vooruit. Download het hele eindverslag van Aalsmeer Inzicht via onderstaande knop.

DOWNLOAD het verslag

Bijeenkomst 4 – Aalsmeer aan zet

Bekijk de foto’s op Facebook!

Was jij erbij tijdens de bijeenkomst over Aalsmeer aan zet op 29 januari? Of heb je het gemist en wil je sfeer proeven? Bekijk dan snel de foto’s in het album op onze Facebook-pagina of hieronder. Laat je inspireren!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.218683952032288.1073741834.119651615268856&type=1&l=9b17981a4e

Download het verslag van de slotbijeenkomst 

Op maandag 29 januari kwamen de inwoners, ondernemers en organisaties van Aalsmeer samen de slotbijeenkomst van Aalsmeer. Thema van deze avond was “Aalsmeer aan zet”. Burgemeester Nobel opende de bijeenkomst en gaf een terugblik op de resultaten van eerdere bijeenkomsten. Na een inspirerend verhaal van Ferenc van Damme gingen de 100 aanwezige Aalsmeerders met elkaar in gesprek over de ideeën uit eerdere bijeenkomsten. De uitgewerkte ideeën werden door bewoners gepitcht, en daar stemden we op!

De top 5 Prioriteiten die daaruit kwam zijn:

1. Plannen maken voor de overgang naar gasloos.
2. Kwetsbare groepen helpen via bestaande netwerken en wijken.
3. Technische vakopleidingen naar Aalsmeer halen.
4. Betaalbaar wonen voor jongeren, starters, ouderen en arbeidsmigranten.
5. Meer groene verbindingen, openbaar groen en minder zwerfvuil.

Download het hele verslag van de avond via onderstaande knop.

DOWNLOAD het verslag

Bekijk de presentatie van Ferenc van Damme 

Spreker Ferenc van Damme nam ons mee in zijn programma “Elimineer de burger”. Luister het hier na! Via onderstaande knop kun je de hele presentatie downloaden. Heb jij de Mentality test nog niet gedaan? Klik dan hier om te leren tot welk “sociaal milieu” jij het meest behoord.

DOWNLOAD DE PRESENTATIE

Spot jezelf in de aftermovie!

Bijeenkomst 3 – Aalsmeer en de Metropool

Spot jezelf in de aftermovie!

Download nu het verslag van de derde bijeenkomst 

Op maandag 30 oktober kwamen de inwoners, ondernemers en organisaties van Aalsmeer voor de derde keer samen in het kader van de toekomstverkenning Aalsmeer in zicht. We waren te gast bij het Dorpshuis in Kudelstaart. Thema van deze avond was “Aalsmeer en de Metropool”. Burgemeester Nobel opende de bijeenkomst en nodigde iedereen uit om mee te doen. Na een inspirerend verhaal van prof. dr. Henri de Groot gingen de 160 aanwezige Aalmeerders met elkaar stemmen over stellingen in een interactieve sessie. Daarna volgden er in de open space dynamische discussies over verschillende onderwerpen. Download hier het verslag van de belangrijkste punten die deelnemers benoemden tijdens de bijeenkomst, gesorteerd per thema.

DOWNLOAD HET VERSLAG

Bekijk de foto’s op Facebook!

Was jij erbij tijdens de bijeenkomst over Aalsmeer en de Metropool op 30 oktober? Of heb je het gemist en wil je sfeer proeven? Bekijk dan snel de foto’s in het album op onze Facebook-pagina of hieronder. Laat je inspireren!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.189027021664648.1073741833.119651615268856&type=3

Bijeenkomst 2 – Verduurzaming

Spot jezelf in de aftermovie!

Het verslag van de tweede bijeenkomst is nu te downloaden

Op woensdag 20 september kwamen de inwoners, ondernemers en organisaties van Aalsmeer voor de tweede keer samen in het kader van de toekomstverkenning Aalsmeer in zicht. We waren te gast bij het Wellantcollege in de locatie de Groenstrook. Thema van deze avond was verduurzaming. Burgemeester Nobel opende de bijeenkomst en nodigde iedereen uit om mee te doen. Na een inspirerend verhaal van activistisch ondernemer Maurits Groen gingen de 140 aanwezige Aalmeerders met elkaar om tafel om verschillende vragen te bespreken, gericht op ecologische, economische en sociale duurzaamheid. Download nu het verslag van de belangrijkste punten die deelnemers benoemden tijdens de bijeenkomst en in de enquête, gesorteerd per thema.

DOWNLOAD HET VERSLAG

Bekijk de foto’s op Facebook!

Was jij erbij tijdens de bijeenkomst over verduurzaming op 20 september? Of heb je het gemist en wil je sfeer proeven? Bekijk dan snel de foto’s in het album op onze Facebook-pagina of hieronder. Laat je inspireren!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.178791976021486.1073741832.119651615268856&type=1&l=2f3ee492fd

Bijeenkomst 1 – Technologische ontwikkeling & innovatie

Het verslag van de eerste bijeenkomst staat nu online

Op woensdag 7 juni kwamen de inwoners van Aalsmeer voor het eerst samen voor de toekomstverkenning in Aalsmeer. We waren te gast in het workshop/proeflokaal van Parfum Flower Company. Thema van deze avond was technologie & innovatie. Burgemeester Nobel opende de bijeenkomst en nodigde iedereen uit om mee te doen. Na een inspirerend verhaal van futuroloog Prof. Wim de Ridder gingen de ruim 100 aanwezige Aalmeerders met elkaar om tafel om verschillende onderwerpen te bespreken, zoals verkeer en vervoer, zorg en samenleven. Hieronder volgt een verslag van de belangrijkste punten die deelnemers benoemden tijdens de bijeenkomst en in de enquête, gesorteerd per thema.

DOWNLOAD HET VERSLAG

Spot jezelf in de aftermovie!

Bekijk de foto’s op Facebook!

Was jij erbij tijdens de bijeenkomst over technologische ontwikkeling en innovatie op 7 juni? Of heb je het gemist en wil je sfeer proeven? Bekijk dan snel de foto’s in het album op onze Facebook-pagina of hieronder. Laat je inspireren!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.139665506600800.1073741830.119651615268856&type=1&l=922133cf20

Aalsmeer Vandaag: “Technologie ‘ja’, maar nooit ten koste van menselijk contact”

“Nieuwe technologieën veranderen de manier waarop we wonen, werken, leren, leven en voor elkaar zorgen. Volgens Futuroloog Prof. Dr. Wim de Ridder heeft de toekomst haast en is die niet morgen maar vandaag. Hij vertelde dit gisterenavond tijdens de eerste bijeenkomst uit een serie van vier waarin het gemeentebestuur samen met bewoners de toekomst van Aalsmeer wil verkennen.

Nieuwe inzichten opdoen die inspireren om een schets te kunnen maken over die toekomst, dat is het doel van deze serie bijeenkomsten Aalsmeer in Zicht. Voor deze eerste bijeenkomst opende Wouter de Vries van Parfum Flower Company Aalsmeer de deuren van zijn workshop/proeflokaal aan de Rietwijkeroordweg in de Schinkelpolder. Plaats van handeling bleek een gedeeltelijk gerenoveerde kas met hier en daar nog een emmertje onder de goten. Het leek bijna een illustratie om aan te geven dat er ook voor kassen toekomst is.”

Lees het hele artikel